Your browser does not support JavaScript

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de antwoorden op de veelgestelde vragen over onze producten en diensten. Indien je vraag er niet tussen staan, kun je gebruik maken van het contactformulier.

 • Hebben alle pennen batterijen nodig?
  Dat verschilt per merk digitaal schoolbord. Activboard pennen hebben geen batterijen. De pen bezit een techniek dat communiceert met het oppervlak zodra er contact is. Batterijloos is praktisch en voordeliger.

  Touchscreen pennen kennen veelal geen batterijen. Dat komt door de Optical Sensing Techniek. De pen of vinger maakt immers geen technisch contact met het oppervlak. Er zijn pennen met extra mogelijkheden zoals, rechtermuisknop functies die wel geactiveerd worden met energie uit batterijen.
 • Is een Smartboard hetzelfde als een digitaal schoolbord?
  Smartboard is een merk dat digitale schoolborden produceert. Het Smartboard is sinds 1994 op de markt en de naam heeft zich tot een begrip ontwikkeld. Vergelijkbaar met TomTom waarmee men een navigatiesysteem bedoeld. Smartboard is dus een merknaam.
 • Is een touchscreen duurder dan een digitaal schoolbord?
  In verhouding zijn touchscreens duurder dan digitale schoolborden. Touchscreens hebben een veel kleiner oppervlak en kennen veelal geen goed software pakket. Door het gewicht wordt geadviseerd bij een beweegbare optie te kiezen voor een elektrisch systeem.
 • Is het office pakket op een touchscreen of digitaal schoolbord te gebruiken?
  Alle pakketten, internet, software of office kan op een digitaal schoolbord of touchscreen worden gebruikt. Bovendien heeft het software pakket van die bij de hardware wordt geleverd ook meer dan voldoende gereedschappen om bewerkingen uit te voeren.
 • Kent een projector additionele kosten?
  De ontwikkeling van projectoren heeft de laatste jaren niet stilgestaan. De filtertechnieken zijn enorm verbeterd. De stoffige omgeving van bijvoorbeeld schoolklassen heeft fabrikanten gedwongen hier iets aan te doen.

  Tevens zijn er goede service pakketten bij de projectoren die ervoor zorgen dat de gebruiker binnen 24 uur over een vervangend exemplaar geschikt. Bovendien kennen de projectoren een veel langere levensduur. Zo is de levensduur van de lamp al verlengd van 2000 uur naar 3000-4000 uur. Nieuwe lampen zijn veel voordeliger geworden. Er zijn al lampen vanaf € 60 (exclusief btw) voor een ultra Short Throw projector.
 • Wat is een digitaal schoolbord?
  Een digitaal schoolbord is een wit bord met in het oppervlak een elektronisch techniek. De projector zorgt ervoor dat de input van de computer precies op het bord wordt geprojecteerd. Het oppervlak en beeld worden d.m.v. kalibreren / oriënteren op elkaar afgestemd.

  Op deze wijze kan men met pen of vingers het digitale schoolbord virtueel beschrijven. De functionaliteiten van de pc kunnen ook volledig worden benut. Bijvoorbeeld: software pakketten, internet, office, Youtube, schrijven, typen, knippen, plakken en opslaan. Het bord functioneert als een monitor en de pen krijgt de muisfunctie met het verschil dat er met de pen beter kan worden geschreven.
 • Werkt een touchscreen net als een tablet of digitaal schoolbord?
  Touchscreens kennen een geheel andere techniek. De touch zit niet in het oppervlak zoals bij een tablet of digitaal schoolbord. Touchscreens werken met en Optical Sensing techniek. Deze techniek zit in de omlijsting van het scherm. Eigenlijk schijnt er licht over het scherm. Vergelijkbaar met een lampje van een afstandsbeding. Als men met de vinger of pen in dat licht komt wordt het onderbroken. Deze onderbreking zorgt voor de interactiviteit. Het licht wordt op elkaar afgestemd d.m.v. kalibreren of oriënteren. Deze techniek is lang niet zo nauwkeurig als men vaak denkt.

  Graag geven wij u advies bij de keuze voor een touchscreen of een digitaal schoolbord. Een touchscreen of digitaal schoolbord is sterk afhankelijk van het doel waarvoor het gebruikt gaat worden.


TrippleVision nieuwsbrief
Blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en profiteer van het actievoordeel.
TrippleVision pluspunten
 • Specialist met ervaring sinds 2006
 • Ontzorging door service en montage
 • Persoonlijke begeleiding
 • Levering van A-merken
 • Betrouwbare partner
 • Scherpe prijzen